De geschiedenis

De naam Voordouw is in Woerden wel een begrip te noemen. Op Rietveld 116 in Woerden wordt al jarenlang het slagersvak uitgevoerd. Jan Voordouw ging als kind al jong mee om zijn vader en moeder te helpen met vlees venten. Ook leerde hij al op jonge leeftijd het slachten en snijden van zijn vader Doris Voordouw. Wel moest Jan eerst leren een dier groot te brengen, want zoals zijn vader zei: “Als je goed kan zijn voor een dier zal het dier goed zijn voor jou.” En dat kan je zien en proeven aan het vlees.

Maar hoe is dan DE VLEESBOETIEK ontstaan?!

Na Privéomstandigheden stopte hij met slachten op Rietveld en besloot om fulltime op de vrachtwagen te zitten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nadat Jan en Cora het tijd vonden voor iets nieuws besloten ze samen verder te gaan in het vlees. Zo ontstond op Rietveld 116 een afhaal/winkeltje. Jan slacht de koeien en varkens bij Slagerij van Meurs in Reeuwijk (waar ook veel van zijn klanten hun weg met huisslachtingen hebben gevonden). Wij hopen u snel te zien in ons eigen winkeltje of op de streekmarkt in woerden.

Vriendelijke Groet,

Jan Voordouw en Cora Dijkstra